Ομάδες Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα

Οι γονείς στην εποχή μας είναι συνειδητοί στο ρόλο που έχουν αναλάβει και προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο για τα παιδιά τους. Έχουν αναλάβει την πιο δύσκολη και την πιο ικανοποιητική δουλειά στον κόσμο: την ανατροφή και την φροντίδα των παιδιών τους.

Ψάχνουν συνεχώς τρόπους να εξελιχθούν, να βελτιωθούν και να δώσουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά τους. Θέλουν να δημιουργήσουν σχέσεις αγάπης και ζεστασιάς και να μειώσουν τις συγκρούσεις μέσα στην οικογένειά τους. Σ’ αυτό ακριβώς στοχεύει το “εργαστήρι αποτελεσματικού γονέα”.

Οι ομάδες βασίζονται στο μοντέλο του Thomas Gordon (Parent Effectiveness Training – Εκπαίδευση αποτελεσματικού γονέα). Ο Thomas Gordon είναι πρωτοπόρος στο τομέα αυτό και έχει προταθεί 3 φορές για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για την προσφορά του στην ανθρωπότητα. Το μοντέλο εκπαίδευσής του βασίζεται σε πολλά χρόνια έρευνας.

Οι γονείς που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι θα διδαχθούν δεξιότητες και θα εκπαιδευτούν σε εργαλεία που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό. Θα εκπαιδευτούν στο να:

 • Ακούνε τα παιδιά τους, έτσι ώστε να τα ενθαρρύνουν να τους μιλάνε. Αυτή η δεξιότητα βοηθάει τους γονείς να κατανοούν τα πραγματικά συναισθήματα και τι απασχολεί το παιδί τους, τι του δημιουργεί πρόβλημα.
 • Να μιλούν στο παιδί τους με τέτοιο τρόπο ώστε και αυτό να τους ακούσει. Αυτή η δεξιότητα βοηθάει τον γονιό να εξηγήσει στο παιδί ποια συμπεριφορά του δημιουργεί πρόβλημα στον ίδιο το γονιό. Ο στόχος μας είναι να κατανοήσει το παιδί τι συμβαίνει και να θελήσει από μόνο του να αλλάξει συμπεριφορά.
 • Να μάθουν αποτελεσματικές δεξιότητες επίλυσης προβλήματος. Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους, όμως άλλο τόσο έχουν το δικαίωμα και οι γονείς. Όταν οι ανάγκες των δύο συγκρούονται, τότε προκύπτουν εντάσεις και δοκιμάζεται η σχέση γονιού – παιδιού. Για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε αρμονικές σχέσεις αγάπης μέσα στην οικογένεια, το μοντέλο του Γκόρντον μας εκπαιδεύει στην μέθοδο της “μη ήττας επίλυσης του προβλήματος”.

Με χαρά και ανυπομονησία ξεκινάει ο πρώτος κύκλος Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα τον Οκτώβριο 2017 στη Χίο.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, συνεργασία, αυτονομία και σεβασμό.

  • Το Πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να γίνετε ένας πιο αποτελεσματικός και σίγουρος για τον εαυτό σας γονέας.
  • Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα οικογενειακό περιβάλλον, που θα μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες τα παιδιά σας να στραφούν στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, να εγκαταλείψουν το σχολείο, ή να επιδοθούν σε άλλες επικίνδυνες, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένες στη σημερινή κοινωνία, συμπεριφορές
  • Η οικογενειακή σας ζωή θα γίνει πιο ικανοποιητική γιατί θα ανατρέφεται παιδιά χαρούμενα, υπεύθυνα και ικανά να αγαπήσουν.
  • Τα μέλη της οικογενείας σας θα αρχίσουν να λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους τις ανάγκες του άλλου.
  • Και το πιο σημαντικό: θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν μια μεγαλύτερη αίσθηση αυτοεκτίμησης, αυτοπειθαρχία και ανεξαρτησία.

 

Ομάδες Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα

Διάρκεια:
10 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών – Συνολική διάρκεια 30 ώρες / 2 ½ μήνες

Μήνες Έναρξης:
Οκτώβριος, Ιανουάριος, Απρίλιος

Με την συμμετοχή σας θα λάβετε:
• Tο βιβλίο “Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα” του Dr. Thomas Gordon
• Eιδικό τετράδιο ασκήσεων
• Πιστοποιητικό παρακολούθησης

Εκπαιδεύτρια
Βιργινία Γεραζούνη – Μισαηλίδη,
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια,
Εκπαιδεύτρια Αποτελεσματικού Γονέα από Thomas Gordon International.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6948829726
E-mail virginia_gerazouni@yahoo.co.uk
Web www.virginiagerazouni.gr


Be Social! Share this.